miercuri, 23 februarie 2011

To remember...


        Langa puiul de om lumea se umple de lucruri colorate si intamplari hazlii si intrii in jocul lui nu doar ca sa-i fi partener de distractie ci pentru ca devine ceva firesc, ceva ce iti doresti cu adevarat. 

Asa ca, pentru un eveniment deosebit cum e botezul, imediat m-am gandit ca trebuie sa fie ceva care peste ani sa-l imbie si pe el din nou la joc, sa revina pentru cateva clipe intr-o lume pe care el a creat-o cu gingasia lui. 
Astfel, privind iar lumea prin ochii lui, am mai descoperit ceva nou: stitchingul (embroidery on paper - broderie pe hartie). Si pentru ca evenimentul a fost restrans, alaturi doar de cativa oameni dragi, am avut ocazia sa fac un suvenir dragut si destul de elaborat care a avut cateva elemente tematice: numele, o fotografie, si nelipsita ursitoare (aspectul de bunicuta indragita si inteleapta m-a incurajat sa cred in sufletul de mama ca ii va ursi numai de bine)









miercuri, 9 februarie 2011

paper fun

Am descoperit recent un nou joc colorat si foarte distractiv care incepe cu cateva fasii de hartie colorata, putin lipici si entuziasm de gradinita, dar daca adaugi multa rabdare, indemanare si talent pot rezulta lucruri deosebite cum sunt cele de aici. Tehnica se numeste quilling, iar eu, dupa cateva incercari am reusit sa-mi fac propria barcuta:


"Daca vrei sa construiesti un vapor, nu aduna oamenii sa-ti care lemnul, ci invata-i sa le fie dor de marea indepartata." A de Saint-Ex

abstract

   Cateva incercari de a ma juca cu penelul, tot cu "tempera", dar de data aceasta fara sablon si nu pe perete, ci pe lemn si ca o completare a designului de care vorbeam ceva mai devreme ("design pentru 3") : dormitorul comun cu bebe, unde trebuie sa impaci atmosfera de basm pentru cel mic cu una mai realista potrivita pentru parinti. Un desen minimalist, abstract, care adauga o pata de culoare ambientului:...





Adăugaţi o legendă

miercuri, 2 februarie 2011

Locul unde doarme pisica

Se spune ca daca doresti sa alegi cel mai potrivit loc pentru pat, sa lasi pisica o vreme, singura in camera goala si va alege cu siguranta cel mai odihnitor loc din camera, iar in ceea ce priveste restul accesoriilor de somn lin, lucrurile  care aduc cele mai dulci vise, sunt, cum multi dintre noi bine stim, cele pe care doarme gratioasa felina.

Si n-as fi putut fi mai multumita de mine ca mama, decat  in momentul in care doi pufosei visau adanc pe paturica crosetata de mine, chiar inainte de a fi complet terminata:



Ma gandesc acum, ca daca pe etichetele lucrusoarelor pentru copii ar scrie "TESTAT PE PISICA", atat comerciantii cat si copii ar avea numai de castigat...

marți, 1 februarie 2011

design pentru 3

Dupa aparitia mult asteptatelor liniute colorate pe betisorul fermecat impodobit subtil cu berze stilizate si anuntarea cu solemnitate a sefului: "game over", am un job nou, urmeaza agitatia aferenta incontrolabila si inevitabila a cuplului pregatit sau nu de a trece intr-o noua stare de agregare cunoscuta sub denumirea de "parinti". Daca in ceea ce priveste sfaturile practice despre ingrijirea gravidei, sustinerea morala a viitorului tata si pregatirea garderobei viitorului membru de familie, tot norodu, inrudit sau nu, participa activ, ramane un aspect de care cei doi se pot preocupa  in voie si nestingheriti (sau cel putin asa ar fi normal si anume: "impartirea dormitorului`.
Cu alte cuvinte, locul cel mai pufos, cel mai luminos, cel mai cald, cel mai si cel mai ......si frumos decorat, va reveni micii sirene(si nu ma refer aici la gratiosul si fantasmagoricul personaj acvatic), restul, bun sau rau, va sustine in continuare armonia conjugala si asa aflata intr-o perioada seismica.
Asadar, dupa numeroase ostenitoare puzzel-uri cu mobila de pe un perete pe altul, am gasit intr-un final configuratia potrivita.  Am inviorat atmosfera cu doua culori contrastante (albastru pentru bebe, galben pentru noi) si...toata lumea parea multumita....nu si viitoarea mamica.

De aici au inceput framantarile mele priviind coltul bebelusului. E o perioada fulguranta, aceea a stadiului de bebe, asa ca vrioam ceva reprezentativ si pentru copilul mai mare si cu costuri relativ mici. Nu duceam insa lispsa de tip si imaginatie. Asa ca mi-am adunat acuarelele, imprimanta si cateva coli de indigo si cam asta e iesit:



imagini din timpul creatiei..:)




Fluturasii au fost etapa cea mai simpla, dar de efect zic eu...3 sabloane printate de pe net si hartie foto (e lucioasa si da un efect deosebit)


Rasplata mea:...n-am mai apucat sa pun numarul "1" pe locomotiva thomas ca puiul meu a si venit...iar dupa doua luni, cu ochisorii fixati pe fluturasii albi a scos primul gangurit...acel sunet special care doar pentru inima mamei inseamna cuvant.
Acum, in fiecare dimineata, e musai sa trecem in revista toate personajele si sa le salutam cum se cuvine ca de inceput de zi.:)